“Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is”, het gedicht ‘de ontdekking’ van K. Schippers was de titel van een dichtbundel die van kinds af aan in mijn kast staat. Het bepaalt nog elke dag mijn blik.

En het is waar. Hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet. Hoe meer je ziet, hoe meer plezier je hebt, vooral als je – zoals ik – beeldend denkt, van associëren houdt en een taalkronkel hebt. Taal is een rode draad in mijn waarnemingen. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Ik merk dingen op en ik vind daar iets van: opmerkingen over dingen: opmerkdingen dus. 

van Dale, groot woordenboek der Nederlandse taal, elfde herziene druk

Dit blog maak ik op persoonlijke titel. Ik werk in de waterwereld (drinkwater, afvalwater en oppervlaktewater), een mannenwereld, in een typische kantooromgeving; je zal genoeg beroepsdeformatie en kantoorgrappen tegen gaan komen.  

Dit blog laat jou door mijn bril kijken. En neemt je mee in mijn kijk op de dagelijkse dingen, mijn werkelijkheid. Maar de site is vooral bedoeld voor mijzelf: oefenen in schrijven door te verwoorden wat ik zie en denk. Beter worden door het te doen. 

Ik probeer met enige regelmaat een blog te plaatsen op deze site. De meest recente blog staat op de hoofdpagina. 

Bijna alle foto’s op de pagina zijn gemaakt door (Ruben of) mij. Daar waar ik beelden van anderen gebruik, staat de bron vermeld. 

Uitkijkpost (Texas 2013)

Ik ben erg benieuwd wat je van mijn berichten vindt!

Bij elke blogbericht is ruimte om opmerkingen te plaatsen.

Via instagram zal ik nieuwe posts kenbaar maken. Klik op onderstaand icoontje of ga naar https://www.instagram.com/opmerkdingen/

En: deel gerust!